Fiskekläder

Det finns inget dåligt väder, endast dåliga kläder och det är sant. Det är verkligen A och O att klä sig rätt beroende på väder, för fiskar har en tendens att nappa vid regn och blåst. Befinner du dig ute på sjön är det ännu mer väsentligt att ta på dig ordentligt. Och för Guds skull, tänk på myggen! De kan göra en både galen och frustrerad och förstöra den vackraste av fiskedagar. Då passar en jacka med huva och inbyggt myggnät perfekt.

fletcher_rainbow_trout_medMånga fiskekläder är utrustade, inte bara för hårt väglag, utan även för irriterande insekter. På https://itaboutdoor.se/ kan du hitta en mängd bra kläder för både fritidsliv och fiske och de erbjuder även effektiva gummistövlar, vilket är bra att ha på fötterna i regn och rusk. De är lätta att spola av och tar inte åt sig av fisklukt.

Om man istället utövar flugfiske kan man med fördel köpa vadarkängor med filtsulor. Dessa tillsammans med ett par vadarbyxor gör att du kan vada omkring utan att behöva oroa dig för att halka runt på stenar.

Vindtäta jackor med många bra fickor brukar man rekommendera för att ha knivar, tafsar och diverse annat till hands, utan att behöva se sig om hela tiden. Vill man istället satsa på en fiskeoverall, kan man göra det, men om det blir varmt helt plötsligt, kan en overall vara lite otymplig. Det är bra med lager på lager när man fiskar ifall vädret skulle slå om, hux flux.

För att se fisken tydligare, särskilt vid flugfiske, kan ett par glasögon med rätt färg på linserna göra så att du ser fisken bättre i vattnet. Ljusreflexer kan försvåra sikten ibland och då kan ett par glasögon vara pricken över i-et.

Sist men inte minst behövs faktiskt en bra flytväst, speciellt om du är ute till havs. Man vet aldrig vad som kan hända och flytvästarna som tillverkas nuförtiden är oerhört lätta och tar knappt någon plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *