Om oss

Välkommen till sbgfiske och vår samlade blogg. På den här bloggen benar vi ut och rensar i informationen om fritidsfisket. För det är mycket annat som hamnar både i nätet och på kroken som inte enbart handlar om fisk. När man ger sig ut på fisketuren behöver man ha planerat och tänkt igenom en hel del annat – allt handlar inte om att dra upp en stor gäddfan på kroken!

Fritidsfiskare skall vara rätt klädd för uppgiften, inneha ett bra spö, rätt drag och godtagbar utrustning. En del av oss gillar vildmarksfisket och campar direkt i det fria – då är ett bra tält själva förutsättningen för god trivsel och en bra naturupplevelse. Här uppdateras och revideras nyheter, berättelser, utrustningstester samt tips och tricks om allt möjligt som kan vara bra att veta inom sportfiskets underbara värld!

Vi vill att fiskeintresserade över hela detta avlånga land ska kunna ta del av kunskaper, erfarenheter och upplevelser på ett enkelt och begripligt sätt. All informationen som återfinns på hemsidan är granskad och korrigerad för att ge läsaren en behaglig läsupplevelse. Vi ämnar fånga in läsaren med färsk sprattlande information om allt mellan hav, sjö och å. Vart, när, och hur nappar det? Dessa tre fiskefrågor kan sägas vara motorn och driva hela engagemanget framåt i den här fiskebloggen. Kort sagt. Låt oss vara ditt bästa spö och drag i fiskrika vatten!

Här finns en hel del matnyttigt också – för en fångad fisk som tillagas på rätt sätt kommer att få middagsgästerna att tappa hakan av vad havets läckerheter har att erbjuda i smakväg. Vidare kommer en hel del tester finnas representerade vad det gäller kläder, fiskeprodukter och kringutrustning.

Fritidsfisket i Sverige

Statistiken säger att ca: 1,6 miljoner ägnar sig åt fritidsfiske i Sverige. Sprider man ut alla fritidsfiskare över samtliga av Sveriges vattendrag, hav och sjöar skulle man snabbt inse att det finns både plats och fisk så att det räcker åt alla. Orsakerna till att fritidsfisket är så oerhört populärt – kan kopplas till Sveriges allemansrätten. Generellt inom den svenska kulturen finns ofta ett stort intresse av att vistas i ute naturen.